Ga naar de inhoud
BOERKE VAN MEENSEL

Hageland Gravelparadijs

Dwars door het Hageland

Ieder voorjaar wordt er in het Hageland de Vlaamse Strade Bianche gereden. Een wielerwedstrijd voor profs over onverharde wegen en bospaden langs de mooiste centrumsteden van het Hageland.

Parkeer de camper aan de Demervalei in Aarschot en trek eropuit op de mooiste gravelpaden langs de Demer tot in Diest en beklim onderweg de Poggio van Vlaanderen: Grasbos. 1 km lang klimmen met stukken tot 11% stijging.

Maagdentoren Zichem langs de Demer

Gravel first, relax later

Dwars door het Hageland is maar een klein stukje van wat er allemaal te beleven valt op de (gravel) bike. Honderden kilometers van de mooiste (bos)paden en veldwegen. Grind, zand, kassei, single track,… Genoeg om enkele dagen zoet te zijn.

Genoeg gegraveld? Geniet dan in of rond de camper en herbeleef de leukste momenten samen met een frisse pint of één van de vele lokale bieren in de hand.

Kort afdouchen in de camper en daarna samen de BBQ aansteken… Meer moet dat niet zijn om er een actief en plezant weekend van te maken.

Plaats voor 5 fietsen

Anders dan de meeste campers biedt de onze plaats voor 5 (niet-elektrische) fietsen. Ideaal dus om met een grotere groep eropuit te trekken. Comfortabel slapen kan max met 5 volwassenen.

Verleg je grenzen

Ken je de wegen in het Hageland als je broekzak? Dan houdt niets je tegen om je grenzen wat te verleggen. Steek de taalgrens over en rijd via Tienen richting de muur van Hoei. Je kunt ook meteen richting (Vlaamse) Ardennen trekken en daar de camper parkeren.