Ga naar de inhoud
BOERKE VAN MEENSEL

Het Hageland

Hagelandse troeven

Te voet, met de fiets of met de camper, het Hageland ontdekken kan op verschillende manieren. Eén ding is zeker, in het Hageland is er heel wat te beleven.

Fruitstreek

Het Hageland grenst in het oosten aan Haspengouw, daarom dat er in en rond Meensel-Kiezegem talloze boomgaarden met appelen en peren te vinden zijn. Ideaal om tussen te wandelen en te fietsen op de vele veldweggetjes doorheen de boomgaarden.

Wijnstreek

Centraal in het Hageland ligt de Houwaartse berg, een zuidgerichte ‘bergkam’ die helemaal doorloopt van Rillaar tot in Linden. De voorbije jaren hebben lokale wijnliefhebbers nieuwe ranken aangeplant en hebben heel wat nieuwe wijnproducenten de deuren geopend.

Wandel, fiets en gravel paradijs

Met tientallen kilometers aan bewegwijzerde wandelroutes langs de mooiste plekjes van het Hageland (Vlooybergtoren, wijnwandelingen, bloesemwandelingen,…) zal je keuzes moeten maken.

Hetzelfde verhaal voor fietsers. Zowel geoefende als minder geoefende fietsers hebben keuze te over. Van de pittige Eddy Merckx route die passeert langs het standbeeld bij zijn geboortehuis in Kiezegem tot een relatief vlakke rit in de Getevallei. De keuze is aan jou.

Gravel fever… Meer dan een hype ! En in het Hageland kan de gravel liefhebber zijn hartje ophalen. Zelf een route uitstippelen of de ‘Dwars door het Hageland‘ gravel route behoren tot de mogelijkheden.

Kinderparadijs

Wandelen over knuppelpaden op het grootste binnenmeer van Vlaanderen in het Vinne, ravotten in het heuvelachtige bos van Troostemberg, een reusachtige buitenspeeltuin voor jong en oud in de Halve Maan, een ijsje van hoeve De Peinwinning, een bezoekje aan de Alpacahoeve in Bekkevoort,… stuk voor stuk uitstapjes waarbij de kinderen hun hart kunnen ophalen.