Ga naar de inhoud
BOERKE VAN MEENSEL

Over Boerke van Meensel

Wie zijn wij ?

Wij (Free en Katrien) wonen sinds 2007 in Meensel, trouwden datzelfde jaar en kregen 3 kinderen (allemaal jongens). Dus te zeggen dat we een druk leven hebben is wel een understatement ☺.

Ongeveer elke zomer trokken we naar de Provence, steeds volgens hetzelfde recept (met de nodige luxe) en we hadden het allemaal wel al eens gezien. Been there done that.

We wilden onze kinderen ook enkele belangrijke waarden meegeven die ze wat uit het oog verloren waren (geld is niet alles, in een gezin werk je samen en heb je respect voor elkaar) alsook gewoon meer échte quality time beleven met het gezin.

Daarnaast dromen we al heel lang om zelf een zaak uit te bouwen, iets van onszelf. Iets waar we mensen blij mee kunnen maken en voor hen ‘zorgen’. Ook Free zijn passie voor fietsen en lekker eten maken, kwamen hierbij naar boven tijdens de ideetjesronde.

Na enkele lastige corona jaren zagen we in dat we nood hadden aan iets anders. Als gezin, als koppel en als individu.
Dus besloten we het eens over een andere boeg te gooien in de zomer van 2022.

We trokken, eerst onder ons tweetjes, erop uit met de tent. Wat een verrijking!
Er was weinig tot geen luxe, en toch zijn we nog nooit zo ontspannen teruggekomen van een vakantie. Ja ok, het gebrek aan kinderen zal er ook deels toe bijgedragen hebben ;-).

Daarna is het vliegensvlug gegaan…we hadden de smaak helemaal te pakken en ongeveer 2 weken later kochten we onze eigen camper. Op een maandag gingen we kijken en twee dagen later stond ie thuis. Als we ergens voor gaan, dan gaat het snel!

En vanwaar de naam? Wel, soms durven onze kinderen al eens ‘wa’ te zeggen in plaats van ‘wablieft’. Hun opa zegt dan steeds ‘Hé, boerke van meensel’…

En ja, Meensel is een streek met veel (fruit)boeren, dus 1 + 1 is 2 en onze naam was snel gekozen!